Stresshantering

Varför stressar du? Majoriteten av oss skulle nog säga att det beror på att vi inte har tillräckligt med tid och därför stressar vi men det är precis tvärtom. Vi har ingen tid för att vi stressar och när vi är stressade blir vi destruktiva och tar dåliga beslut. Vi blir däremot inte stressade av att ha för mycket att göra, tvärtom arbetar vi som bäst när vi är stimulerade. Istället är det vår reaktion på stressen som ställer till problem. Det tar cirka 30 minuter för kroppen att gå ner i varv i en stressituation och fungera normalt igen.

Vill du veta mer?
Jag erbjuder kurser i stresshantering, och du kan antingen gå i en grupp eller enskilt. Kursen hjälper dig att ta kontroll över ditt liv och skapa en positiv balans både i ditt arbete och privat. Kontakta mig så berättar jag mer om hur jag arbetar med stresshantering.

Kort om stresshantering
Enligt ny forskning från USA så orsakas 90 % av alla sjukskrivningar av stress. Långvarig stress kan leda till utbrändhet och depression. Det är lätt att man får en obalans och fastnar i ett negativt tankemönster, man tycker till exempel att alla människor är ”idioter”. Sömnproblem är en faktor som kan uppstå vid långvarig stress, man är konstant fysiskt och intellektuellt trött. Problemen följer med in i sovrummet, och istället för att sova blir man klarvaken. Det i sig kan skapa stress.